Westbrooku malo nedostajalo za novi triple-double

U trijumfu Oklahome

Westbrooku malo nedostajalo za novi triple-double

Edmir Škorić

Oklahoma City Thunder slavila je protiv Sacramento Kingsa sa 110:94.

Oklahoma je na svom parketu vezala petu pobjedu u NBA ligi i ponovo je, naravno, Russell Westbrook vodio glavnu riječ. 

Kingsi, koji su nedavno ostali bez DeMarcusa Cousinsa, koji je otišao u New Orleans Pelicanse, nisu imali odgovor na igru eksplozivnog Westbrooka, kojem je malo nedostajalo da upiše novi triple-double.

Westbrook je ubacio 28 poena uz 10 asistencija i osam skokova, a McDermott je ubacio 21 poen, Adams 16, Kanter 14 poena. Kod Sacramenta najbolji je bio rezervista Papagiannis sa 14 poena, dok je Labissiere ubacio 13 poena. 

OKC je večeras samo jednom gostu dozvolio da vodi i to na početku utakmice, dok je ostatak uglavnom protekao u dominaciji Gromova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi