Cristiano Ronaldo u velikoj humanoj misiji za pomoć djeci

Postaje globalni ambasador organizacije "Save the Children"

Cristiano Ronaldo u velikoj humanoj misiji za pomoć djeci

A. Haznadarević

Jedan od najvećih fudbalera današnjice, ali i najvećih uopšte Portugalac Cristiano Ronaldo, ponovo je dokazao svoju humanost nakon što je pristao na ponudu da postane globalni ambasador nevladine organizacije za pomoć djeci "Save the Children".

Iako ga veći dio javnosti smatra umišljenim i prepotentnim, najskuplji igrač Real Madrida je još jednom poručio da nije onakav kakvim ga smatraju, te je poručio da će i ubuduće dati sve od sebe da barem dijelom umanji broj djece koja umiru od gladi:

 

"Mnogi me gledaju i misle da me poznaju, a to zapravo nije slučaj. Ja sam osjećajan i skroman čovjek, osoba sam koja brine o drugima i koja želi da im pomogne. Želim da nastavim da pomažem drugima još mnogo godina", poručio je Ronaldo, nastavivši:

 

"Kada sam saznao da jedno od sedmero djece na svijetu ode u krevet gladno, jedva sam dočekao da se uključim i da pomognem. Otac me je uvijek učio da ako pomažeš drugima, Bog će ti vratiti duplo. To se meni i dogodilo".

 

"Djeca su najvažniji dio naše budućnosti. Pogledajte šta se dešava u svijetu – to je ludo. Kada pogledate na vijestima šta se sve događa, to je veoma zabrinjavajuće, ne mogu da razumijem kako toliko siromaštvo i patnja još postoje."

 

"Pitam se koliko djece na svijetu još mora da živi tako, koliko djece umire svakoga dana jer nemaju hrane i vode. To ne smije da se nastavi, moramo se boriti protiv toga. Znam da neću promijeniti svijet, ali možemo da pomognemo i da se borimo", kazao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti