Klub otpustio izazovne navijačice da ne bi ometale igrače

Billericay Townu ne trebaju smetnje u borbi za promociju

Klub otpustio izazovne navijačice da ne bi ometale igrače

Milioner Glenn Tamplin je vlasnik Billericay Towna, engleskog kluba koji se takmiči u Isthmian ligi, osmom rangu engleskog fudbala. Billericay ima ambicije da se naredne sezone plasira u viši rang, pa se Tamplin odlučio na zanimljiv potez.

Klub je tek prošlog mjeseca "zaposlio" grupu navijačica koje su trebale bodriti klub u narednoj sezoni. Ipak, Tamplin je sada odlučio otpustiti navijačice jer smatra da su previše izazovne i seksipilne, te da na taj način skreću pažnju igračima od glavnog cilja - plasmana u viši rang.

"Morali smo otpustiti navijačice jer momci zbog njih nisu fokusirani, a neke od djevojaka (ne sve) su im slale svoje brojeve telefona", napisao je na Twitteru Tamplin.

Nakon otkaza, Bekka Batchelor, predvodnica grupe navijačica je izrazila je žaljenje zbog ovakve odluke vlasnika kluba.

"Očigledno je da smo razočarane što nećemo nastaviti s navijanjem, ali smo i dalje u prijateljskim odnosima s Billericay Townom...Šteta je jer imamo fantastičnu ekipu, ali neće biti nikoga da navija za njih", izjavila je Bekka Batchelor.

Izvori bliski vlasniku Tamplinu ističu da je on od početka imao dileme oko navijačica s obzirom da je smatrao da one kvare porodični imidž kluba, a "kap koja je prelila čašu" je bila je njegova zabrinutost zbog razmjenjivanja brojeva i kontakata na društvenim mrežama igrača i navijačica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi