Navijački svijet oštro osudio potez navijača Srbije

Kritike sa svih strana

Navijački svijet oštro osudio potez navijača Srbije

Navijači Srbije su večeras napali goste iz Velsa na utakmici koja je odigrana u Beogradu (1:1).

Nakon što su gosti poveli sa 1:0 pred kraj prvog poluvremena, domaći navijači su preko tampon zone stigli do sektora gdje su se nalazili Velšani u namjeri da im otmu zastave.

Izbili su neredi na južnoj tribini Marakane gdje je došlo i do tuče dvije navijačke grupe, a u sve se umiješala i policija koja je spriječila veći incident.

Navijački svijet je oštro osudio potez navijača Srbije, koji nisu pokazali poštovanje prema Velšanima. Vrijedi podsjetiti da je grupa od 30-ak navijača gostiju prije utakmice darovala krv teško ranjenom navijaču Partizana, kojem se u KBC Zemun bore za život, a prikupljali su i pomoć za Centar za zaštitu djece i omladine u Zvečanskoj ulici.

"To se desi kada dajete krv životinjama", "Velšani su došli u miru i bili humani, a evo kako im se vraća"... samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a zanimljivo je da su potez grupe navijača Srbije oštro osudili i navijači iz te zemlje.

Svakako se treba podsjetiti da je grupa od otprilike hiljadu navijača Velsa ne tako davno gostovala i u Bosni i Hercegovini, gdje nije doživjela ni najmanje neprijatnosti tokom boravka u Sarajevu i Zenici. Velšani su tada iznenadili svojim druželjubivim karakterom, a iz naše države su ponijeli veoma lijepa iskustva.

Šta se dešavalo u Beogradu možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi