"Ronaldinho je organizovao orgije i maltretirao fudbalere"
Foto: EPA

Bojan Krkić je najgore prošao

"Ronaldinho je organizovao orgije i maltretirao fudbalere"

Endin Čaušević

Prije desetak godina glavna zvijezda Barcelone bio je Ronaldinho koji je ovom klubu donio magiju koja će se dugo pamtiti.

Brazilski čarobnjak je svojim dolaskom preokrenuo stvari na Nou Campu, te je Barcelona ponovo bila u samom vrhu svjetskog fudbala. Mnogi smatraju da je Ronaldinho mogao još nekoliko sezona da igra na vrhunskom nivou, ali kao i kod svakog Brazilca draži mu je bio noćni život.

Nekadašnji potpredsjednik Barcelone, Alfons Godall, dao je intervju za španske medije koji je šokirao navijače ovog kluba. On je ovu funkciju obavljao od 2003. do 2010. godine i tek sada je odlučio progovoriti o nekim stvarima koje su se dešavale unutar ekipe Barcelone.

Godall je otkrio da je Ronaldinho bio glavni kada je u pitanju bilo opijanje po klubovima, a njegova ekipa bili su Deco, Thiago Motta i Maxi Lopez. Ono što je šokiralo mnoge jestu tvrdnje Godalla da su Brazilci često maltretirali mlade igrače, a najviše je na udaru bio Bojan Krkić koji se tada priključio prvom timu.

"Oni su imali jako čudne navike jer su voljeli da se opijaju i često su organizovali orgije. Maltretirali su mlade igrače, a najgore je prolazio Bojan Krkić. O tome se nije smjelo pričati da se ne bi narušila atmosfera, ali srećom taj klan se raspao dolaskom Pepa Guardiole", rekao je Godall.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi