Sprema li se Ronaldu dugogodišnja robija?

Optužen za utaju poreza

Sprema li se Ronaldu dugogodišnja robija?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo jedan je u nizu fudbalera u Španiji koji su optuženi za utaju poreza.

Nakon Lionela Messija i Neymara sada je red došao na zvijezdu Real Madrida, Cristiana Ronalda. Portugalski fudbaler optužen je da je utajio porez, a spominju se cifre od oko 150 miliona eura.

Španski mediji danas su odlučili dodatno istražiti ovaj slučaj, te otkriti kolika zatvorska kazna ga očekuje ukoliko bude proglašen krivim. Mundo Deportivo prenio je danas da španski sud već ima dokaze, te da će suđenje uskoro početi.

Navodno, ukoliko Ronaldo bude proglašen krivim dobit će dvije godine zatvorske kazne na svaku godinu u kojoj se zaključi da je utajio porez. Ipak, teško je očekivati da će Ronaldo završiti u zatvoru i ako bude proglašen krivim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi