Armstrong zlatna na kronometru
Ne, nije bivša supruga Lanca Armstrong

Počelo Svjetsko prvenstvo

Armstrong zlatna na kronometru

M. Maksimović

Tri dana nakon Vuelte u Luganu je počelo svjetsko prvenstvou biciklizmu. Prvo zlato je osvojila Amerikanka Kristin Armstrong, koja je tako svoju riznicu u kojoj je naslov svjetske prvakinje na kronometru iz 2006. godine, te zlato iz Pekinga.

Armstrong je 22 kilometra na kronometru potrošio za 35 minuta i 26 sekundi, što je čak 55 sekundi bolje vrijeme od drugoplasirane Talijanke, Noemi Cantele. Treće mjesto je pripalo Dankinji Lind Melanie Villumsen koja je zaostala na trećem mjestu sa 58 sekundi. Braniteljica naslova, Amerikanka Amber Neben, zauzela je šesto mjesto sa velikim zaostatkom od minute
i 26 sekundi.

Kristin Armstrong 23-godišnja fizioterapeutkinja nema nikakve rodbinske veze sa daleko poznatijim Lanceom Armstrongom, iako podosta liči na njegovu bivšu suprugu.

Rezultati:
1.Kristin Armstrong (SAD) 35:26
2.Noemi Cantele (Ita) +0:55
3.Linda Melanie Villumsen (Dan) 0:58
4.Judith Arndt (Njem) 1:24
5.Christiane Söder (Aut) 1:28
6.Amber Neben (SAD) 1:30
7.Tatjana Antošina (Rus) 1:32
8.Tara Whitten (Kan) 1:34
9.Karin Thürig (Švi) 1:38
10.Jeannie Longo-Ciprelli (Fra) 1:48...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti