Bez ikakve pomoći grada i kantona uspjeli doći do trona

Mahmić i Krnjić osvojili medalje na SP

Bez ikakve pomoći grada i kantona uspjeli doći do trona

D. Kurbegović

Članovi KBV "Isak" iz Zenice napravili su veliki uspjeh na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kikboksu, koje je održano u Budimpešti. Bahrudin Mahmić osvojio je zlatnu, dok je njegov klupski kolega Ahmed Krnjić osvoji srebrenu medalju. Zanimljivo da je nastup ove dvojice sjajnih boraca bio pod znakom pitanja, jer su u posljednji čas obezbjedili sredstva za nastup na najvećem takmičenju u svijetu.

Danas je KBV "Isak" iz Zenice održao i press konferenciju nakon sjajnih rezultata na Svjetskom prvenstvu, a prisutnima su se obratili, borci Bahrudin Mahmić i Ahmed Krnjić, njihov trener Husein Selimović, te ispred kluba Refik Begić.

Zlatna medalja s najvećeg takmičenja svakako će duboko ostati u sjećanju Bahrudinu Mahmiću, koji je prvo mjesto osvojio u kategoriji 91 kg disciplina low kick.

"Hvala prije svega mom treneru bez njega ovo ništa ne bi bilo moguće, također hvala mojoj firmi Almy, koja mi je dopustila da odsustvujem s posla i pripremam se za ovo takmičenje. Ja sam mini pripreme u Splitu odradio sa slomljenim prstom, ali sam vjerovao da mogu napraviti rezultat u Mađarskoj. U finalu sam se susreo s predstavnikom iz Srbije, s kojim sam se već nekoliko puta borio, pobjeda u finalu bila je moja četvrta protiv njega, a jednom je i on mene uspio pobijediti. U narednom periodu svakako da razmišljam i o profesionalnim mečevima, ovo mi je druga medalja sa Svjetskih prvenstava i vjerujem da ću u narednom periodu dobiti pozive da radim profesionalne borbe," istakao je Mahmić.

Srebrenu medalju u kategoriji K1 osvojio je Ahmed Krnjić, koji je u finalu bio na korak da osvoji i prvo mjesto, ali na kraju je ipak bio uspješniji predstavnik Ukrajine

"Zahvaljujem se ljudima koji su nam pomogli da odemo na ovo takmičenje, ja sam radio četiri borbe, savladao sam do finala predstavnike Turske, Moldavije, te u polufinalu predstavnika Poljske, koji je prvak Evrope. U finalu sam dao sve od sebe, ali i povrede u prethodna tri meča su učinile svoje, tako da sam na kraju morao čestitati borcu iz Ukrajine na prvom mjestu. Vrlo teško je za borce u nekoliko dana odraditi četiri-pet borbi, to je veliki napor i morate biti i više nego spremni. Ovo mi je bilo i prvo Svjetsko prvenstvo, tako da će mi biti svakako poticaj za naredni period", istakao je Krnjić.

Trener Husein Selimović istakao je da klub radi dobro, te da ima mladih talenata, odnosno nasljednika Krnjića i Mahmića.

"Imamo Ensara Kožu sjajnog momka, treba mnogo raditi s njim i vjerujem da će za par godina biti blizu Mahmića i Krnjića. Otprilike četiri godine dobrog rada su potrebne da napravite jednog borca, spremnog za državna i međunarodna takmičenja. Mi smo ove godine na Evropsko, Balkansko, te prvenstvo svijeta otišli bez ikakve pomoći Grada i kantona. Smiješno je da nam je ove godine za sva takmičenja bilo potrebno 8.000 KM što je smiješnja cifra, a ništa nismo dobili. Niko nas nije primio prije, a sada nas ne treba niko ni zvati kada smo napravili rezultat. Mi planiramo da napravimo i jedan profesionalni meč u Zenici, ali zato nam treba novac, a to mi nemamo. Ovaj rezultat koji su napravili Mahmić i Krnjić gdje u konkurenciji 1300 takmičara iz 50 zemalja osvoje medalje je veliki podvig", kazao je Selimović.

Refik Begić, član je KBV "Isak" i jedan od sponzora kaže da klub dobro radi, ali da mu treba još više podrške

"Dvije medalje s prvenstva svijeta su dokaz da se u klubu dobro radi, nadam se da ćemo poslije ovih rezultata skrenuti pažnju mnogih. Mi se uvijek nekako putem nas sponzora, naših prijatelja snađemo da borci odu na takmičenja, ali tu treba još veća podrška institucija koji prepoznaju vrhunske sportiste i njihove rezultate", kazao je Begić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi