Bh. sportisti dobili stipendije za ljetne OI Tokyo 2020

Bh. sportisti dobili stipendije za ljetne OI Tokyo 2020

D. Rakanović

Olimpijski komitet BiH je putem programa Olimpijske solidarnosti "Olimpijske stipendije" obezbijedio 14 stipendija za bosanskohercegovačke sportiste za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Bh. sportisti će primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 američkih dolara u trajanju od tri godine, što je za 78.000 dolara više nego za posljednje Olimpijske igre Rio 2016. 

Stipendije su dobili: Amel Tuka, Hamza Alić, Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (judo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Larisa Cerić (judo), Aleksandra Samardžić (judo) , Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam) i Amina Kajtaz (plivanje).

Ukupna podrška OKBiH i Olimpijske solidarnosti po sportisti iznosi 18.000 dolara, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi