Bolt: Sport će umrijeti ako se ne prestane s dopingom

Jamajčanin zabrinut

Bolt: Sport će umrijeti ako se ne prestane s dopingom

Jamajčanski atletičar Usain Bolt izrazio je veliku brigu za budućnost atletike. 

Bolt će se nakon Svjetskog prvenstva u Londonu oprostiti od bavljenja atletikom, a po dolasku na Otok, svoje posljednje odredište, dao je zabrinjavajuću izjavu o budućnosti atletike. Prije svega misleći na problem dopinga koji je sve više prisutan u današnjem sportu. 

"Nadam se da sportisti razumiju šta se događa i da ako ne budu prestali s dopingom - sport će umrijeti. On prolazi kroz krizu i ako se mladi sportisti ne budu ponašali onako kako se od njih očekuje, neće mu pomoći da ide naprijed", kazao je Bolt, prenosi BBC, dodavši:

"Za mene je doping dno. Međutim, posljednjih godina smo uradili sjajan posao, sve je mnogo čistije. Veliki broj sportista je uhvaćen u dopingu", riječi su ovog trostrukog Olimpijskog šampiona. 

Posljednje utrke slavne karijere Bolt će istrčati ovog mjeseca. Nastupit će u sprinterskim disciplinama 100 i 200 metara, kao i na štafeti 4x100. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi