Evans tri godine u BMC-u
Cadel Evans sa zlatnom medaljom

još jedan veliki transfer u biciklizmu

Evans tri godine u BMC-u

Aktuelni svjetski biciklistički  prvak Cadel Evans potpisao je trogodišnji ugovor s američkom momčadi BMC Racing kojoj je glavni cilj pobjeda na Tour de Francu sljedeće godine.

Dvostruki viceprvak Tour de Franca, 32-godišnji Australijanac Evans je prošle sedmice najavio kako napušta Silence Lotto i prelazi u drugi tim, što se vrlo brzo i obistinilo.

Evans iza sebe ima vrlo dobru sezonu. Nakon što je na Touru razočarao završivši tek kao trideseti u ukupnom poretku, u drugom dijelu sezone je bljesnuo i osvojio treće mjesto na Vuelta Espani, a kao konačna potvrda dobre sezone došla je titula prvaka svijeta osvojena na Svjetskom prvenstvu u septembru.

Ipak, iako su najavili da idu na pobjedu na Tour de Francu u BMC-u ima jedan problem. Oni naime nemaju nikako licencu za učešće, ali se nadaju da će dovođenjem Evansa  natjerati organizatore Toura da im pošalju pozivnicu za nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.