Higginsu četvrta titula na Welsh Openu i 60.000 funti

Higginsu četvrta titula na Welsh Openu i 60.000 funti

Adnan Beganović

Višestruki svjetski prvak, John Higgins, pobjednik je rangirajućeg snooker turnira Welsh Opena, koji se igrao za nagradni fond od 310.000 funti.

Proslavljeni škotski snooker igrač s malim izgledima za osvajanje Welsh Opena je stigao u Cardiff. No, kako su u ranoj fazi turnira ispali glavni favoriti, Higgins je znao iskoristiti ukazanu priliku.

U finalnom meču je snage odmjerio sa Benom Woollastonom i slavio je rezultatom 9:3 po frameovima. Prvu sesiju Higgins je dobio sa 5:3, da bi u noćnoj uzastopno osvojio četiri framea što mu je bilo dovoljno za pobjedu od 9:3.

Higginsu je ovo četvrta titula na Welsh Openu, te prvi osvojeni rangirajući turnir nakon Shanghai Mastersa 2012. godine. Škot je na svoj bankovni račun zahvaljujući trijumfu u Cardiffu stavio 60.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti