Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

Danas vam donosimo nova tri para u našem kladioničarskom kutku.

Bjelorusija: Vyssahaya liga

19:30 Vitebsk - Shakhtyor tip 

tip x under 2,5

Nakon završetka takmičenja u većim evropskim ligama sa juga, u narednom periodu ćemo biti prepušteni sjevernim evropskim ligama. Jedna od takvih koja je već ušla u puni zamah je i bjeloruska Vysshaya Liga. U današnjoj ponudi imamo meč sredine tabele između Vitebsk-a i Rudara iz Sligorska.

Preporuka je ti X i manje od 2,5 golova. Oba tima igraju promjenjivo, naročito domaći koji imaju dva poraza na svom terenu u prva dva meča, pa im je ovaj meč prava prilika da poprave takvu situaciju.

Danska: Superliga

18:00 Esbjerg - Brondby 

tip 2, over 2,5

Za razliku od Bjelorusa, danci sufinišu sezone, i stvari su prilično jasne. Jedina nepoznanica je da li će gosti u  ovom duelu, uspjeti da izbore mjesto u evropskim takmičenjima. Domaći su odavno obezbjedili opstanak, pa je proljetnja rasprodaja bodova odavno polela, samo jedan nerješen meč u pet kola to i pokazuje.

Preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Iako će možda gosti biti zadovoljni i sa minimalnom pobjedom, očekujemo da se i domaćin otvori jer nema šta da izgubi. 

Island: Pepsideild

22:00 Olafsvik - Akranes 

tip1, over 2,5

I dok kompije iz Danske zavrpavaju svoju ligu, na Islandu se tek zagrijavaju. Ove sezone se timovi još nisu uigrali kako treba, a već imamo jedno osvježenje na vrhu tabele, a to je upravo večerašnji domaćin. U prva tri kola su bez poraza i sa samo jednim remijem, što je dovoljno za drugo mjesto. Gosti su se popravili u posljednjem kolu nakon prva dva poraza i svakako će tržiti novu šansu za dobar rezultat.

Sugestija je tip 1, preko 2,5 golova. Mnogo bolja gol razlika domaćih nam daje za pravo da očekujemo domaću pobjedu, a kako i kod gostiju pada dosta golova, onda bi utisak mogao biti kompletan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi