Lance svom sinu: Luke, nemoj me više braniti, nemoj...

Lance svom sinu: Luke, nemoj me više braniti, nemoj...

A. Beganović

Nakon što je u prvom dijelu intervjua sa Oprah Winfrey priznao da je koristio doping, u drugom dijelu intervjua Lance Armstrong između ostalog je govorio o svojoj porodici, odnosno o tome kako je njima rekao o svojim nečasnim radnjama.

Lance je izgledao hladan kao led kada je govorio o sistematskom uzimanju dopinga, no kako pišu američki mediji mnogo se smekšao kada se pričalo o njegovoj porodici, a na priznanje se odlučio u momentu kada je vidio da ga njegov 13-godišnji sin Luke brani.

"Vidio sam kako me moj sin brani i govori: 'To nije istina. Ono što govoriš o mom tati nije istina'. Tada sam shvatio da mu moram reći", istako je Armstrong, a Oprah ga je potom upitala šta je rekao svom sinu.

"Rekao sam mu: 'Slušaj, bilo je mnogo pitanja o tvom tati, o tome da li sam se dopingovao. Uvijek sam sve poricao i bio sam nemilosrdan, te prkosan braneći se. Sve ste to vidjeli i zato ste mi vjerovatno vjerovali. Zbog toga je to još bolesnije. I na kraju sam mu rekao, Luke, nemoj me više braniti. Nemoj. A, nakon toga on je meni rekao, OK, volim te i ti si moj otac i ništa se neće promijeniti", odgovorio je Armstrong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.