Malkočević postavio novi lični rekord, Stefani deveta

Završene Mediteranske igre u Tunisu

Malkočević postavio novi lični rekord, Stefani deveta

U Tunisu su danas završene Mediteranske igre za atletičare i atletičarke do 23 godine. 

Najuspješniji su bili predstavnici Italije koji su osvojili ukupno 16 medalja, na drugoj i trećoj poziciji su predstavnici Francuske i Španije sa po 11 medalja.

Bosnu i Hercegovina je na takmičenju imala dva predstavnika, Rusmira Malkočevića i Stefani Vukajlović. Malkočević je nastupio u trci 400 metara prepone. U kvalifikacionoj trci u subotu, bio je četvrti u svojoj grupi sa rezultatom 52,19s. U finalnoj trci koja je bila na rasporedu danas, stotinke su ga dijelile od medalje. Na kraju je završio na četvrtoj poziciji i postavio je novi lični rekord u ovoj disciplini, koji sada iznosi 51,97 sekundi.

Stefani Vukajlović je nastupila u bacanju kladiva. Završila je na devetoj poziciji. Nakon dva prestupa, imala je uspješan treći hitac. Kladivo je bacila 49,87 metara. 

Do kraja mjeseca naše atletičare očekuju nastupi na Prvenstvu malih zemalja (11. juni), Pojedinačno prvenstvo BiH za seniore (18. juni) i Balkansko prvenstvo za seniore (25. juni).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi