Mark Cavendish mora na operaciju ramena
Foto: EPA.eu

Za Britanca gotov Tour de France

Mark Cavendish mora na operaciju ramena

Britanski biciklista Mark Cavendish morati će na operaciju ramena zbog povrede koju je doživio na ovogodišnjem startu Tour de Francea. 

Cavendish će zbog povrede zadobijene na etapi od Leedsa do Harrogatea propustiti i Igre Commonwealtha, a sam udes britanski biciklista izazvao je pokušavajući da dođe do najbolje pozicije za sprint.

"Vijesti nisu dobre. Pokidao je ligamente ramena i to je najgori scenario. Biće operisan ove sedmice, i slijedi mu pauza od šest sedmica", rekao je rekao je prvi čovjek UCI ProTeam Omega Pharma-Quick Step Patrick Lefevere.

Lefevere je rekao da će Cavendish biti operisan u Hamburgu, ali nije precizirao kada tačno. 

Britinac među najboljim svjetskim biciklistima važi za jednog od najboljih sprintera i važio je za jednog od favorita za osvajanje zelene majice na 101. izdanju Toura, koji je startovao u subotu i traje do 27. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.