Matt Hall slavio u Spielbergu, borba za naslov neizvjesna do kraja

Red Bull Air Race

Matt Hall slavio u Spielbergu, borba za naslov neizvjesna do kraja

M. Skaka

Na šestoj ovosezonskoj utci svjetskog prvenstva Red Bull Air Race, koja je proteklog vikenda održana u austrijskom Spielberg, pobijedio je Matt Hall. Ovo je bio prvi trijumf Halla u zemlji podno Alpa kojem je borbu za naslov prvaka učinio neizvjesnom. 

Pobjednik je prezentirao sjajnu vožnju, izvodeći spektakularne trikove. Na kraju je zasluženo dotakao vrh.

Na drugom mjestu završio je Britanac Paul Bonhomme koji je bio pod pritiskom nakon sjajnog nastupa svog najvećeg konkurenta. Na kraju nije uspio slaviti. Morao se zadovoljiti drugim mjestom. Premda, rezultat pokazuje da je bio izuzetno blizu prvoplasiranog Halla. Treće mjesto pripalo je Kirbyju Chamblissu.

Do kraja sezone ostala su još dva takmičenja. Tako će se 26.i 27. septembra nadmetanje održati u Texasu, dok će se posljednje takmičenje ,koje će odlučiti pobjednika sezone, održati u Las Vegasu 17. i 18. oktobra.

U ukupnom poretku Bonhomme ima samo pet bodova vise od drugoplasiranog Halla.

Redosljed u Spielbergu:

# pilot država bodova
1. Matt Hall Australija 12
2. Paul Bonhomme Velika Britanija 9
3. Kirby Chambliss SAD 7

 

Redosljed ukupnom poretku:

# PILOT DRŽAVA BODOVA
1. Paul Bonhomme Velika Britanija 55
2. Matt Hall Australija 50
3. Hannes Arch Austrija 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.