Razgovarali smo sa direktorom Muamerom Lutvićem

Nakon bordo priče Centrotours se okreće reprezentaciji

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Sarajevo ovog ljeta napravio je veliki pomak kada su evropske utakmice u pitanju. Bordo tim uspio je nakon pet godina doći do Play Offa Evropske lige. 

Sam napredak ekipe sa Koševa zahtijevao je i dodatne napore kada je organizacija puta u pitanju. Da sve prođe bez problema pobrinuo se Centrotours koji je organizovao sva tri putovanja bordo tima. Izabranici Dženana Uščuplića samo su ovog ljeta imali tri čarter leta. U daleku Norvešku, potom u Grčku, te na kraju u Njemačku. Upravo u Njemačkoj imali smo priliku razgovarati sa direktorom Centrotoursa, Muamerom Lutvićem. 

"Nama je posebno drago da smo organizovali putovanja za klub u Haugesund, potom i u Grčku, a evo sada i u Njemačku. Ekipi smo obezbjedili maksimalno kvalitetne uslove, smještaj, transport, transfere. Mi u Centrotoursu organizujemo niz različitih sportskih putovanja," kaže Lutvić. 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj kvalifikacijski put za plasman na Euro 2016 počinje u septembru utakmicom protiv Kipra, a već u oktobru na rasporedu je i prvo gostovanje u Velsu. Lutvić je za naše čitatelje koji žele bodriti reprezentaciju u Velsu iznio niz korisnih i važnih detalja. 

"Kvalifikacije za Euro 2016 počinju već narednog mjeseca utakmicom sa Kiprom. Prva gostujuća utakmica je sa Velsom i mi smo već pripremili programe. Oni se već nalaze u prodaji i značajan broj naših navijača već se prijavio za putovanje u Vels. Ono što je bitno jeste da je za sve koji žele ići krajnje vrijeme da se jave. Zbog potrebe za ishođenjem britanskih viza, što traje nešto duže u odnosu na druge. Tako da bi do petog septembra trebali završiti svu proceduru," riječi su Lutvića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.