Nakon prave drame: Rusija se plasirala u finale EP u Futsalu

Savladali Srbiju sa 3:2

Nakon prave drame: Rusija se plasirala u finale EP u Futsalu

Futsal reprezentacija Rusije plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon današnje pobjede protiv Srbije pred 11.000 gledatelja u Pioniru.

Prvi period igre prošao je bez većih uzbuđenja, a nešto opasnija bila je reprezentacija Rusije koja je u nekoliko navrata opasno zaprijetila domaćima. Do prvog gola čekalo se sve do 13. minute utakmice kada je nakon greške Perića pogodio Eder Lima za 1:0 za Rusiju.

Nastavak meča donio je daleko bolju igru Srbije. Domaćini prvenstva su do izjednačenja došli u 26. minuti kada je mrežu gostiju pogodio Mladen Kocić. Tada je Srbija izgledala kao mnogo opasniji protivnik, ali su ipak Rusi ponovo došli do pogotka i to u 33. minuti kada je pravom majstorijom Abramov ugrozio domaći gol.

Ovog puta se do izjednačenja nije čekalo dugo, jer je samo tri minuta nakon drugog gola Rusije Simić pogodio za 2:2 i produžetke. Treba reći da je u međuvremenu Eder Lima dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. 

U produžecima su Rusi veoma brzo došli do novog vodstva, a strijelac gola bio je Romulo nakon asistencije Robinha. Imali su domaći priliku da brzo poravnaju ali je sjajni šut Perića Gustavo još bolje odbranio. Srbija je do kraja meča napadala, ali do novog izjednačenja nisu mogli.

Rusija se na ovaj način plasirala u veliko finale, dok Srbiju do kraja turnira očekuje još utakmica za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti