Nibali od sutra među šest odabranih

Nakon Gira i Vulete, osvaja Tour de France

Nibali od sutra među šest odabranih

Njemački biciklist Tony Martin pobjednik je pretposljednje etape Tour de Francea, kronometra od 54 kilometra oko Bergeraca, dok je Talijan Vincenzo Nibali je četvrtim mjestom u etapi gotovo sigurno osigurao ukupnu pobjedu.

Tour završava u nedjelju na pariškim Jelizejskim poljanama, a Nibali već može slaviti jer ima gotovo osam minuta prednosti ispred Francuza Jean-Christophe Perauda, koji je danas na kronometru u borbi za drugo mjesto pretekao zemljaka Thibaut Pinota. Sicilijanac će vjerojatno postati prvi Talijan pobjednik Tour de Francea nakon pokojnog Marca Pantanija, kome je to uspjelo 1998.

Zanimljivo, organizatori su ove godine na Touru " pripremili " samo jedan kronometar što se posljednji put dogodilo 1950. godine. Nibali je u svojoj karijeri osvajao Giro (2013. godine), tri godine ranije Vuletu, a sutra će zvanično postati šesti vozač koji je osvojio tri najveće utrke. U tom društvu su Jacques Anquetil, Alberto Contador, Felice Gimondi, Bernard Hinault i Eddy Merckx.

Rezultati 20.etape:
1. Tony Martin (Njem / Omega Pharma – Quick-Step) 1:06:21
2. Tom Dumoulin (Niz / Giant) + 1:39
3. Jan Barta (Češ / NetApp) + 1:47
4. Vincenzo Nibali (Ita / Astana) + 1:58
5. Leopold Koenig (Češ / NetApp)    + 2:02
6. Tejay van Garderen (USA / BMC Racing) + 2:08
7. Jean-Christophe Peraud (Fra / AG2R) + 2:27
8. Sylvain Chavanel (Fra / IAM Cycling) + 2:36
9. Markel Irizar (Špa / Trek)  + 2:39
10.Daniel Oss (Ita / BMC Racing) + 2:58

Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana) 86:37:52
2. Jean-Christophe Peraud (Fra / AG2R) + 7:52
3. Thibaut Pinot (Fra / FDJ.fr) + 8:24
4. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) + 9:55
5. Tejay van Garderen (USA / BMC Racing) + 11:44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti