Nieveu etapna pobjeda, Amadoru roza majica
Foto:EPA

Giro d'Italia 2016

Nieveu etapna pobjeda, Amadoru roza majica

S. Bošković

Mikel Nieve osvojio je 13. etapu ovogidšnjeg Gira d'Italia. 

Trinaesta etapa bila je prva prava planinska i vožena je između Palmanova i Cividale del Friulija, te je bila duga 170 kilometara. 

Najbrži je bio vozač tima Sky, koji je na cilj došao s vremenom od 4 sata, 31 minute i 49 sekundi. Drugi je završio Talijan Giovanni Visconti, sa zaostatkom, od 43 sekunde, dok je Vincenzo Nibali za vodećim zaostao minutu i sedamnaest sekundi. 

Došlo je do promjene i u generalnom plasmanu. Andrey Amador je preuzeo rozu majicu od Boba Junglesa i ima 26 sekundi prednosti nad Luksemburžaninom.. Treći u ukupnom poretku je Vincenzo Nibali, koji za vodećim zaostaje 41 sekundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi