Održana sjednica IO AS BiH

Juče u Sarajevu

Održana sjednica IO AS BiH

Na prvoj ovogodišnjoj i 13. po redu sjednici Izvršnog odbora Atletskog saveza BiH operacionaliziran je dio programa rada AS BiH za 2009. godinu, usvojen na Skupštini AS BiH krajem prošle godine.
Definisan je niz operativnih zadataka čija bi realizacija trebala poboljšati unutrašnju organizaciju Saveza i stvoriti uslove za kvalitetniji i efikasniji rad svih njegovih organa i tijela.

Posebna pažnja je posvećena pripremama za organizaciju Treće lige Evropskog timskog prvenstva u atletici koje se po prvi put održava ove godine. Na ovom, najvećem sportskom događaju, koji će se ove godine 20. i 21. juna održati u Sarajevu, nastupiće 14 reprezentacija i preko 700 sportista.

Na sjednici su usvojena “Pravila i propozicije organizovanje prvenstvenih takmičenja AS BiH u 2009. godini” prema kojima će se organizovati i provesti čak 18 prvenstvenih takmičenja u ovoj godini. Prvo je dvoransko prvenstvo BiH koje će se održati 7. februara u Sarajevu (u disciplinama sprint, prepone, skok uvis i bacanje kugle) i 8. februara u Zenici (skok udalj i troskok).

Na prijedlog selektora Kade Delić-Selimović (žene) i Nebojše Matijevića (muškarci) donesene su odluke o nastupima na predstojećim zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Najozbiljniji kandidat je najbolji bh. atletičar, bacač kugle Hamza Alić. Oni bi, uz preponaše Adnana Malkića i Goranu Cvijetić trebao biti siguran putnik i na Balkansko dvoransko prvenstvo, koje se održava 21. februara u Atini. Ostali potencijalni kandidati, svoju šansu za ispnjenje norme za nastup u Atini tražiće na pomenutom dvoranskom prvenstvu BiH i dvoranskim takmičenjima u okruženju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti