Packersi 18 zaredom, rekord Newtona
Cam Newton u akciji

Dosta uzbuđenja proteklog vikenda u NFL-u

Packersi 18 zaredom, rekord Newtona

M. Maksimović

Utakmicom između Jacksonville Jaguarsa i San Diego Chargersa zaključeno je 13.kolo regularnog dijela sezone u NFL-u. Aktuelni prvaci su još uvijek nedodirljivi sa fenonemalnim omjerom 12:0, a njima najbliži u NFC-u su San Francisco 49ersi (10-2) i New Orleans Saintsi (9-3).

U AFC-u je situacija nešto drugačija. Tamo imamo za sada četiri ekipe koje su da identičnom omjeru od devet pobjeda i tri poraza, a to su New England, Baltimore, Pittsburgh i Houston.

Packersi su pobjedom na MetLife stadionu protiv NY Giantsa 38:35 osigurali play off. Aaron Rodgers je bio u svom elementu, pogotovo u završnici utakmice. 3:34 prije kraja utakmice
Rodgers je odradio četvrto TD dodavanje na utakmici, ovaj put za Donalda Drivera i vodstvo Packersa 35:27.

Giantsi i Eli Manning se ne predaju, pa Hakeem Nicks i D.J. Ware poentiraju za izjednačenje 58 sekundi prije kraja. Ali tih 58 sekundi je bilo dovoljno Aaronu Rodgersu da osigura Masonu Crosbyju field goal. Crosby je bio precizan, Packersi su upisali 18 pobjedu zaredom računajući i prošlu sezonu.

Tragičar kola je trener Dallas Cowboysa Jason Garrett. Dvije sekunde prije kraja Dan Bailey je iskoristio field goal za pobjedu Cowboysa, međutim sudije su ponovile isti jer je Garrett u posljednjem trenutku tražio time out. U ponovljenom pokušaju Bailey je neprecizan, što su Arizona Cardinalsi znali kazniti. LaRod Stephens-Howling je pretrčao 52 yarde za 19:13 i slavlje navijača Arizone.

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta, Quarterback Auburna Cam Newton kojeg su izabrali Carolina Panthersi, bi mogao postati vrlo brzo jedan od najboljih u NFL-u. Njegovi Panthersi su razbili Tampa Bay Buccaneerse u gostima 38:19,a Cam je u ovoj utakmici ostvario čak tri TD probijanja, za rekordnih 13 probijanja u jednoj sezoni. Dosadašnji rekord je držao Steve Grogan, nekadašnji QB New Englanda


Rezultati 13.kola:
Jacksonville Jaguars - San Diego Chargers 14:38
NY Giants - Green Bay Packers 35:38
Arizona Cardinals - Dallas Cowboys 19:13 (produžetak)
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 19:38
San Francisco 49ers - St. Louis Rams 26:0
New Orleans Saints - Detroit Lions 31:17
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 35:7
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 10:24
Buffalo Bills - Tennessee Titans 17:23
Chicago Bears - Kansas City Chiefs 3:10
Houston Texans - Atlanta Hawks 17:10
Miami Dolphins - Oakland Raiders 34:14
Washington Redskins - NY Jets 19:34
Minnesota Vikings - Denver Broncos 32:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti