Phelps ipak nastupa na SP-u u Kazanju?

Ima nada za najboljeg svih vremena

Phelps ipak nastupa na SP-u u Kazanju?

Osvajač 18 zlatnih olimpijskih medalja, američki plivač Michael Phelps mogao bi ipak da pliva na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju, javlja ESPN.

Dvadesetdevetogodišnji Felps zaradio je jednogodišnju susprenziju i zabranu takmičenja na prvenstvu sveta zbog vožnje pod uticajem alkohola i narkotika.

"Cijela situacija je komplikovana, ali postoji nekoliko varijanti po kojima bi Michael ipak mogao da pliva u Rusiji. Ima nekoliko stvari koje mogu ponovo da se uzmu u obzir", rekao je Chuck Wielgus, predsjednik plivačke federacije Sjedinjenih Američkih Država.

Povratak Phelpsa u bazene očekuje se na Grand Prixu u Arizoni u aprilu, kada mu istekne suspenzija. On je već ispunio norme i kvalifikovao se za SP, koje se održava od 24. jula do 9. avgusta u Kazanju, u disciplinama – 100 metara slobodno, 100 i 200 metara delfin. 

Najuspješniji olimpijac u historiji povukao se iz sporta nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, ali se nedugo zatim predomislio i otpočeo pripreme za Igre u Riju 2016. Phelps je spomenuti incident, zbog kojeg je suspedovan, napravio u septembru 2014. godine u rodnom Baltimoru, zbog čega je osuđen na 18 mjeseci zatvora uslovno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.