Poturak na FFC 20 protiv Toktasynova

Nastupi Marjanovića, Mehića i Soldića

Poturak na FFC 20 protiv Toktasynova

Dž. Mrakić

Najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad Poturak 23. oktobra ponovo će se naći u ringu.

Nakon pobjede protiv Franka Munoza i poraza od Zabita Samedova, „BH. Machine“ će treći put ove godine obući rukavice i to na FFC 20 eventu u Zagrebu.

Protivnik će mu biti neugodni Rus Vladimir Toktasyanov (46-12), koji je ostvario 19 nokauta u karijeri, a imao je priliku ukrstiti rukavice s borcima koji su sam vrh K-1 sporta poput Pavela Zhuravleva i Ismaela Londta.

Inače, na ovom eventu nastupit će još dva bh. K-1 borca. Denis Marjanović će se boriti protiv Nikite Chuba, dok je Elmiru Mehiću dodijeljen borac George Colin.

U MMA dijelu svakako će najveću pažnju privući borba UFC veterana Igora Pokrajca (27-12, 4-7 UFC), čiji protivnik još nije poznat, a nastupit će i bh. predstavnik Roberto Soldić (4-1)u borbi protiv domaćeg borca Saše Drobca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.