Preko 120 učesnika trčalo na Igmanu
Učesnici na startu utrke

Preko 120 učesnika trčalo na Igmanu

M. Skaka
Teme:

U organizaciji udruženja «Marathon» Sarajevo, u Subotu 06. Juna je na Igmanu obilježen svjetski dan zaštite okoliša. Tim povodom održana je prva međunarodna brdska trka na kojoj je bilo preko 120 učesnika.

Prelijepu stazu, dugu 10 km, najbrže je istrčao Senaid Hasić iz Zenice, postavivši ujedno i rekord staze sa 32'56'',  dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila francuskinja Marie Grandjouan. Predstavnici Bosne i Hercegovine su bili posebno uspješni obzirom da su osvojili prvih pet mjesta u muškoj konkurenciji.

Nagradni fond je iznosio 200 KM, 150 KM, 100 KM, 50 KM i 50 KM za pet najboljih u muškoj i u ženskoj konkurenciji a svu učesnici su dobili i posebne sportske majice kao i medalje. Organizatore raduje činjenica da je trka imala veoma istaknut međunarodni karakter jer su bili prisutni učesnici iz preko 10 stranih zemalja.

Za nadati se da će na ovaj način  slogan trke «Vaša planeta Vas treba» stići do što većeg broja naših sugrađana kako bi se skrenula pažnja na ljepotu prirodnih resursa sa kojima raspolažemo i posebno na neophodnost njihove bolje zaštite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti