Radnički i Partizan podijelili bodove

Meč 12. kola Regionalne vaterpolo lige

Radnički i Partizan podijelili bodove

D. Vejo

U meču 12. kola Regionalne vaterpolo lige, vaterpolisti kragujevačkog Radničkog, su kao domaćini odigrali 7:7 sa gostujućom ekipom Partizana i tako podijelili bodove. Po četvrtinama 2:4, 3:1, 1:1, 1:1.

Aktuelni šampion Srbije, ekipa Partizana bolje je otvorila meč. Što govori i to da su u završnici imali i gol više, sve do nekoliko sekundi prije kraja, kada je dalekometnim šutom Nikole Tomaševića, Radnički došao do izjednačenja. 

Ipak, posljednji napad na utakmici imali su crno bijeli. Oni su brzom kontrom pokušali da postignu pogodak i tako upišu novu pobjedu. Međutim, na golu domaćina bio je u ovoj utakmici, neprikosnoveni Lazar Dobožanov, koji je novom, 18 odbranom na meču, svom timu donio bod.

Najefikasniji u timu crno bijelih bili su Asanović i Gilen, koji su sa po dva pogotka predvodili Partizan, dok je na drugoj strani to činio Tomašević, koji postigao takođe dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi