Rapić: Velika je čast biti domaćin EP

Trener JJ reprezentacije Republike Srpske za SportSport.ba

Rapić: Velika je čast biti domaćin EP

D. Vejo

Banja Luka će naredne godine biti domaćin velikog borilačkog spektakla.

Ju-Jitsu kao sport, na velika vrata vraća se u našu zemlju. Tu činjenicu, potkrepljuje i dobijanje domaćinstva za predstojeće EP u ovom sportu.

Svakako veliki uspjeh, ako uzmemo u obzir da su pred naše države, u konkurenciji za domaćinstvo bili još Turska, Slovenija i Poljska.

"Zahvaljujući rukovodstvu Saveza, na čelu sa predsjednikom Radislavom Jovičićem, Republika Srpska je dobila organizaciju Evropskog seniorskog prvenstva, koje će se održati u junu mjesecu 2017. godine u Banjaluci. U užem izboru za dobijanje organizacije EP pored RS, bili su Turska, Slovenija i Poljska. Pored ovakvih sila, dobiti organizaciju ovakvog takmičenja jeste plod dugogodišnjeg rada. Ljudima iz Evropske federacije već je prepoznatljiv rad JJSRS. Prošlogodišnjom organizacijom Balkanskog i Svjetskog prvenstva u Banjaluci, predstavnici Balkanske federacije su vidjeli jednu odličnu homogenost i stručnost u radu Saveza, što je bio veliki plus za nas. U suštini prepoznat je kvalitetan rad istog i kruna toga jeste dobijanje organizacije za EP. Još jednom bih napomenuo da je za sve ovo zaslužan predsjednik JJSRS, Radislav Jovičić", rekao je za SportSport.ba trener JJ reprezentacije Republike Srpske, Nemanja Rapić.

Pomenuti sport, trenutno je u velikoj ekspanziji. Svakim danom na vrata mnogih klubova širom naše države, kucaju novi talenti. Budućnost kako kažu nije upitna, dok postoji zajedništvo postojat će i ovaj sport.

"Ovaj sport ima nade kao i velike planove za budućnost. Rad Saveza posljednjih nekoliko godina pored organizovanja velikih takmičenja usmjeren je i na okupljanje što većeg broja klubova, a samim tim i članova. I u narednoj godini će se akcenat staviti na popularizaciju ovog sporta i na omasovljavanje istog. Imamo odlično rukovodstvo koje je spremno da i dalje naporno radi sa takmičarima koji daju rezultate i koji s nestrpljenjem čekaju nove izazove. Savez je mjesto gdje vlada harmonija unutar ove strukture, pozitivna energija kao i iskreno prijateljstvo. Tu je naša snaga i sve dok je tako, budućnost ovog sporta nije upitna", zaključuje Rapić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi