Ravensi slavili nakon dva produžetka

Pobjeda 49ersa i suze Lewisa

Ravensi slavili nakon dva produžetka

M. Maksimović

Baltimore Ravensi i San Francisco 49ersi su prve dvije ekipe koje su stigle do konferencijskih finala. Ravensi su nakon dva produžetka pobjedili Denver Broncose dok su 49 ersi na domaćem terenu sredili Green bay Packerse.

Broncosi i Ravensi su odigrali maratonsku utakmicu na stadionu u Denveru po izuzetno hladnom vremenu, utakmicu koja je Broncose od finala dijelilo 31 sekunda, Broncose koji su četiri puta vodili.Dva puta zahvaljujući sjajnom Trindonu Hollidayu koji je na otvaranju utakmice pretrčao 90 yardi, a onda i na početku drugog poluvremena kada je nakon ispucavanja gostiju prošao nevjerovatno 104 yarde.

 

Međutim kako je domaćoj ekipi pripalo otvaranje utakmice, odnosno drugog poluvremena, tako su se gosti vratili u samoj završnici druge, treće i četvrte četvrtine.Prvo je Torrey Smith uhvatio dodavanje Joea Flacca za 21:21, Ray Rice je prošao yardu za 28:28, a onda je na kraju Flacco bacio loptu 70 yardi koju je uhvatio Jacoby Jones za izjednačenje 31 sekundu prije kraja.Jusin Tucker je poentirao za konačnih 35:35 na kraju regularnog dijela.

 

Na kraju je odluka pala u drugom produžetku, Justin Tucker je pogodio field goal dug 47 yardi za pobjedu Ravensa i suze Raya Lewisa koji će tako odigrati barem još jednu utakmicu prije nego što okonča svoju 17 godina dugu karijeru. Payton Manning je bacio 290 yardi za 3 TD-a, ali je imao i dva presječena dodavanja koje su Ravensi pretvorili u dva TD-a.Na drugoj strani Flacco je osvojio 331 yardu, kompletirao je 3 TD dodavanja.

 

Na starom Candlestick Parku, nije bilo uzbudljivo kao u Denveru, iako je i duel San Francisa i Green Baya bio dobrim dijelom otvoren.A onda je je QB domaćih Colin Kaepernick pretrčao 56 yardi,  Frank Gore se progurao za dvije baš kao i Anthony Dixon i San Francisco je stigao do finala nakon pobjede 45:31.

 

AFC:

Denver Broncos - Baltimore Ravens 35:36 (2 produžetka)

 

NFC:

San Francisco 49ers - Green Bay Packers 45:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.