Fijasko jednog od najboljih na svijetu: Otjeran iz kluba na dan vjenčanja, sada trenira s amaterima

Sve je sada prošlost

Fijasko jednog od najboljih na svijetu: Otjeran iz kluba na dan vjenčanja, sada trenira s amaterima

Edmir Škorić

Ne tako davno svi su mu se divil i bio je među najboljima na svijetu, no sve to sada izgleda kao davno prošlo vrijeme.

U posljednjih nekoliko godina na desetine je vrhunskih golmana žarilo i palio fudbalskim terenima, ali bez ikakve dileme u samom je vrhu bio Davide de Gea.

Preko 10 godina su Španca smatrali jednim od najboljih golmana, ali ono što sada proživljava sigurno nije mogao zamisliti ni u najpesimističnijim predviđanjima svoje karijere.

Iz Atletico Madrida je 2011. godine otišao u Manchester United i bio dugo broj 1 na Old Traffordu. Povezivao se često s Real Madridom, ali nikada nije otišao iz Engleske, da bi 12 prekrasnih godina završilo na jedan ružan način.

Naime, na dan vjenčanja je doslovno otjeran iz kluba. Tada su mu rekli da na njega više ne računaju i da mora da ide. Špancu ništa nije preostalo nego da traži novi klub, ali ga do danas nije našao.

Oglasi

Nije mu se svidio razlaz s Unitedom i još nije pronašao klub. Sada je otišao "korak dalje" pa je snimljen kako trenira na skromnom terenu amaterskog kluba Altrincham.

Oni su petoligaš koji službeno igra u Nacionalnoj amaterskoj ligi te su mu udovoljili zahtjev i dopustili mu da trenira s njima kako bi se pripremio i pronašao novi posao za sljedeće ljeto.

Bivši španski reprezentativac (33) povezivan je s Al Shabab Saudi i Newcastle Unitedom, ali do transfera nije došlo. Prema posljednjim informacijama, mogao bi se vratiti u Španiju i to na gol Betisa, ali za sada nema zvaničnih informacija o tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Gea ima 45 nastupa u dresu Španije, ali slavu je stekao u Manchesteru. U Premier ligi je branio na čak 415 utakmica, a ima 55 nastupa u Ligi prvaka. Bio je jednom prvak Engleske, tri puta osvajao Superkup Engleske, Evropsku ligu osvajao je sa Unitedom i sa Atleticom, te evropski Superkup s Madriđanima.

Ima 33 godine, ali kao golman naravno može još puno braniti, samo je pitanje na kojem nivou i u kojem klubu. Do tada će na golu engleskog niželigaša održavati formu i truditi se da ne zaboravi golmanske vještine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi