Srebro za odbojkašice Srbije

Sija srebro kao zlato

Srebro za odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije dobro su započele finalni duel protiv Kine, ali su na kraju ostale bez zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Srbijanke su dobile prvu dionicu rezultatom 25:19, da bi u nastavku Kina preokrenula rezultat i sa tri vezana seta (25:17, 25:22, 25:23) došla do nasjajnijeg odličja. 

Ting Zhu bila je nerješiva enigma za odbojkašice Srbije. Kineskinja je okončala meč sa čak 24 poena. Na drugoj strani najefikasnija bila je Tijana Bošković, koja je zabilježila 21 poen.

Ipak, i pored ovog poraza izabranice Zorana Terzića napravile su veliki uspjeh u Riju. 

Prije početka olimpijskog turnira odbojkašicama Srbije malo je ko davao šanse za plasman u veliko finale, a one su na kraju iznenadile sportsku javnost i zauzele mjesto ispred odbojkaških velesila kakve su Brazil i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi