Team Envy objavio ime svog Overwatch tima

Novi Overwatch tim iz Dallasa

Team Envy objavio ime svog Overwatch tima

S. Bošković

Team Envy kupio je mjesto u Overwatch ligi u gradu Dallasu, a danas su predstavili i ime novog kluba.

Blizzardova Overwatch liga funkcionira na način da organizacije kupe slot za ligu u određenom gradu za cijenu od 20 miliona dolara, no njihov Overwatch tim ne smije nositi ime te organizacije. 

Naravno, Team Envy je odlučio da ime novom timu da na najlogičniji i financijskih najisplativiji način, po gradu i po glavnim sponzorima koji dolaze iz naftne industrije. 

Ime ovog Overwatch tima bit će Dallas Fuel, dok su boje plave, a iz Envy organizacije su poručili: 

"Logo i identitet  Dallas Fuel franšize zasniva se na tradiciji i snazi energetskog sektora u Dallasu i poslovnoj historiji Kena Hersha (op. a. jedan od investitora u Overwatch tim). Dallas Fuel i Hersh grupacija žele da u eSport industriju donese novi val energije. Uzbuđeni smo jer se ovaj tim nalazi u Dallasu". 

Iz Dallas Fuela još nisu objavili roster za Overwatch ligu koja će početi šestog decembra s serijom prijateljskih mečeva. Nakon toga, 10. januara će početi regularna sezona koja će se igrati do juna. A nakon toga u julu će se igrati play-off i samo finale lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi