Tuka: Zadovoljan sam, iako još nisam potpuno spreman

Nakon zlata na Balkanskom prvenstvu

Tuka: Zadovoljan sam, iako još nisam potpuno spreman

D. Kurbegović

Jučer su atletičari Bosne i Hercegovine još jednom obradovali naciju. Sjajni nastupi Amela Tuke, Mesuda Pezera, Hamze Alića i Nikolije Stanivuković još jedna su potvrda da ovaj sport u našoj zemlji definitivno treba imati veću podršku kako bi i na većim takmičenjima osvajali medalje.

Balkansko atletsko prvenstvo u dvorani Istanbulu sigurno će pamtiti srednjoprugaš Amel Tuka i mladi Mesud Pezer koji su osvojili medalje.

Nakon osvajanja najsjajnijeg odličja razgovarali smo trenutno sa našim najboljim atletičarom Amelom Tukom, koji je za čitatelje portala SportSport.ba podijelio utiske sa igara u Turskoj.

"Kako sam za vaš portal najavio dan prije odlaska u Istanbul, nisam očekivao iskreno neki rezultat jer ovo mi je tek drugi nastup u dvorani, a iskreno nisam još 100 posto spreman. Iz punog sam treninga, a u toku ove sedmice sam u Zenici išao na Smetove kako bi radio dionice 10 puta 100 metara uz brdo. Svakako da sam zadovoljan s osvojenom zlatnom medaljom i još jednim odličjem za moju državu, grad i klub. Rezultati naših atletičara u Istanbulu su potvrda dobrog rada u našim klubovima, kojima je potrebno više podrške, kako bi se u narednim godinama ravnopravno borili za medalje na svjetskim i evropskim takmičenjima", ističe Tuka.

Naredno takmičenje za 23-godišnjeg atletičara je Evropsko dvoransko prvenstvo u Pragu narednog mjeseca.

"Istanbul je bio dobra proba za naredno takmičenje, sigurno da očekujem dobar rezultat na Evropskom prvenstvu. Nastojat ću još neke stvari popraviti, te spreman potpuno dočekati takmičenje. U atletici ne mogu nikada prognozirati neki rezultat, ali najbolje je kada čovjek iznenadi sam sebe. Najbitnije da sam zdrav, a uz malo sreće očekujem i dobar plasman u Pragu", kazao je za SportSport.ba Amel Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.