U Kaknju pokleknuo i Borac

Odbojkaši Kaknja nastavili niz pobjeda

U Kaknju pokleknuo i Borac

D. Kurbegović

Odbojkaši Kaknja sinoć su u okviru devetog kola Premijer lige BiH za odbojkaše u Sportskoj dvorani Kakanj dočekali ekipu banjalučkog Borca i uvezali sedmu pobjedu u nizu u ovom takmičenju.

Na tribinama je, zahvaljujući rezultatima i atmosferi u timu bilo najviše publike do sada na odbojkaškim utakmicama ove sezone. Kakanjci se relativno lako dobili prva dva seta, 25:17 i 25:20.

Na početku trećeg seta Borac je stekao vodstvo koje je držao do pred kraj seta kada su se domaći vratili na 24:24, no ipak nisu imali dovoljno koncentracije da završe meč te je Borac dobio treći set sa 24:26.

"Teška utakmica i odlična dva prva seta koji smo odigrali na visokom nivou i otvorili utakmicu onako kako treba. Treći set je bio neizvjestan do kraja, imali smo pad koncentracije a i gosti su pokazali zavidan kvalitet. U četvrtom setu smo od početka imali kontrolu i završili utakmicu na najbolji način. Čestitam svojim momcima i publici koje je sve više.", kazao je Almir Aganović, trener i igrač kakanjskog tima nakon meča.

Ipak, kakanjski odbojkaši su uozbiljili igru u četvrtom setu koji su dobili rezultatom 25:19 te ostvarili još jednu vrijednu pobjedu u borbi za što bolji plasman na tabeli PL BiH.

Kakanjci su ovom pobjedom izbili na čelo tabele s 22 boda, s tim da drugoplasirana Mladost s 21 bodom ima utakmicu manje i danas igra gradski derbi s ekipom Jedinstva.

U narednom kolu odbojkaši Kaknja gostuju u Sarajevu kod ekipe Bosne, a potom ih čeka važan meč u Kaknju protiv ekipe Radnika iz Bijeljine, jedine koja im je nanijela poraz ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi