U Mostaru 1. kolo Prve lige FBiH u boksu

U Mostaru 1. kolo Prve lige FBiH u boksu

A. Beganović
Teme:

U subotu (28. 03. 2015. godine) počinje nova sezona Prve lige Federacije Bossne i Hercegovine u boksu koju organizuje Bokserski savez FBiH. Prvo kolo Prve lige FBiH bit će održano u Mostaru a tehnički organizator je BK Mostar.

„Drago nam je da smo i ove godine uspjeli organizovati ovu ligu, iako je finansijska situacija nepovoljna mi se snalazimo i ove godine donijete propozicije za ovu ligu su znatno unapređene, te BSFBiH će sve organizatore kola lige nagraditi i to se isplatilo jer već imamo raspored za sljedećih pet kola Prve lige FBiH. Sgurni smo da smo stekli povjerenje kod nadležnih organa i sponzora i očekujemo obnavljanje ugovora u skorije vrijeme. Ove godine 

imamo jaku konkurenciju u seniorima i juniorima ali i mladi takmičari će siguran sam pokazati svoje vještine u ovoj ligi. Puno je klubova zainteresovanih za učešće i to nam je pokazatelj dobrog rada našeg Saveza“ rekao je Zaim Numanovi, predsjednik BSFBiH.

U Mostaru se očekuju izuzetne borbe u olimpijskom boksu koji će biti i priprema boksera za predstojeća takmičenja. Na sastanku predsjedništva BSFBiH odlučeno je da ova liga se neće prekinuti jer je ista mjesto gdje se više od 20 klubova sa prostora FBiH takmiči i na najbolji način promoviše boks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.