Uskoro zajednički Karate savez BiH

Nadomak konačnog dogovora

Uskoro zajednički Karate savez BiH

Karate sport jedan je od najpopularnijih, najmasovnijih i najtrofejnijih sportova u Bosni i Hercegovini ali godinama ne uspjeva ujediniti sve klubove i karate subjekte u jedan državni savez u skladu sa Zakonom o sportu u BiH i Lozanskom deklaracijom, kako bi zajedničkim snagama postizali još bolje rezultate i uspjehe.

Nakon niza sastanaka koje je organizirao Olimpijski komitet BiH u proteklih desetak godina, a koji nisu urodili plodom, održan je novi sastanak svih subjekata ujedinjenja karate sporta koji je obečavajući.

Postignut je dogovor o zajedničkom Karate savezu Bosne i Hercegovine koji će objediniti sve klubove sa svih prostora BiH. Učesnici sastanka su se obavezali da će u roku od sedam dana napraviti novi sastanak na kome će se ove tvrdnje i dogovori potvrditi ovjerenim dokumentima, te isti predati u Ministarstvo Pravde BiH na finalno registriranje i objedinjenje.

Ohrabruje i vijest da su nakon dugo vremena na takmičenje u Bar zajedno odputovali najbolji karate borci i treneri BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.