Whittaker nokautirao Brunsona u prvoj rundi

UFC Fight Night 101

Whittaker nokautirao Brunsona u prvoj rundi

Teme:

Robert Whittaker ostvario je spektakularnu pobjedu na sinoćnjem UFC Fight Night 101 eventu održanom u Melbourneu.

Australijanac, koji je prije ovog meča bio sedmorangirani borac srednje kategorije, savladao je osmog izazivača Dereka Brunsona.

Dosta akcije viđeno je u prvoj rundi sa obje strane. Brunson je u prvoj polovini bio nešto agresivniji i uspio je u par navrata da uzdrma Whittakera, ali je domaći borac sve to prebrodio i na ulasku u zadnji minut sjajnim direktom, a potom i kickom u glavu oborio na pod Amerikanca i serijom snažnih udaraca završio posao.

Whittaker je ostvario petu uzastopnu pobjedu u kategoriji do 84 kg, a ukupno šestu nakon poraza od Stephena Thompsona u velteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi