Za vikend odlučujuće kolo PAN snooker lige

Ko će učestvovati na Mastersu?

Za vikend odlučujuće kolo PAN snooker lige

Naredni vikend igraju se mečevi PAN snooker lige BiH za plasman u top 16 najboljih. Top 16 igrača PAN Snooker lige BiH biće učesnici prestižnog završnog Masters turnira u BiH. 

Odlučujuće, VI kolo PAN snooker lige BiH održaće se za vikend 23. i 24.04.  u klubovima Click Tuzla, Desetka Bugojno, Cue Ball Kiseljak i Union Jack Sarajevo, nakon čega će biti poznato top 16 najboljih igrača iz BiH koji će se u maju takmičiti za titulu državnog prvaka u dva turnira završnog Mastersa u Bugojnu i Sarajevu.

Prva tri učesnika završnog Mastersa su prvoplasirani igrači iz divizije Billy Blues Tuzla Edin Kovačević, Muris Katanić I Asmir Smajlović, a nakon VI kola pridružiće im se po tri najbolja igrača iz divizije Cue Ball Kiseljak, Click Tuzla, Desetka Bugojno i 4 najbolja igrača iz divizije Union Jack Sarajevo. 

Što se tiče Bugojna, Zlatan Fuka je sigurni učesnik Mastersa sa ubjedljivo najvećim brojem bodova svih snooker divizija u BiH. To je ujedno igrač koji je prošle godine predstavljao našu državu na evropskom takmičenju u Pragu. 

Adis Burak, Emir Šeremet I Mithat Ramić posebno će morati podesiti svoje nišanske sprave kako bi u neizvjesnom posljednjem kolu obezbijedili učešće u Mastersu. 

U Kiseljaku, sigurni učesnici Mastersa su Zoran Trogrlić i Nedžad Emšo, dok će ostali igrači pozicionirani u samom vrhu tabele u foto finišu obezbijediti plasman. 

U divizijama Union Jack Sarajevo i Click Tuzla slična je situacija na tabeli. Osiguran plasman u Sarajevu imaju Dino Arifagić i Mario Željo Milošević dok je plasman još dvojice igrača krajnje neizvjestan. Sanjin Lemezović i Robert Kovačević predstavljaće klub Click iz Tuzle dok će treći predstavnik iz ovog kluba biti poznat tek po završetku VI, ujedno i posljednjeg kola. 

PAN snooker liga BiH je do sada najveće snooker takmičenje u BiH pokrenuto od strane Snooker organizacije BiH, s ciljem popularizacije i razvoja snookera. Ovo je liga sa najvećim nagradnim fondom do sada u BiH, a kojeg je omogućio brand PAN.  

Više informacija o snookeru u BiH, klubovima i takmičenjima pogledajte na zvaničnoj stranici Snooker organizacije BiH www.snooker.org.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi