Bradonje koje su obilježile Svjetsko prvenstvo u Kataru
Foto: epa.eu

Nije sve u rukometu, nešto je i u bradi

Bradonje koje su obilježile Svjetsko prvenstvo u Kataru

Svjetsko prvenstvo koje se po drugi put historiji održava na tlu azijskog kontinenta ulazi u svoju završnu fazu. Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira u osminu finala nakon što je u okviru grupe B završila na pretposljednjem mjesto poslije četiri poraza i jedne pobjede.

Prvenstvo u Kataru koje je sasvim sigurno najskuplje u historiji rukometne igre ostat će u sjećanju svima kao jedno od najslabije posjećenih. Na njemu je po prvi put zasvirala i himna naše domovine, što je uprkos slabijim rezultatima velika stvar za našu zemlju.

Rukometni Mundijal ostat će upamćen i po, očito novom trendu među rukometašima, bradama! 

Na najbolji mogući način ovo je opisao najbolji rukometaš današnjice.

"Gdje god se okrenete neki James Harden se pojavi", našalio se sjajni francuski rukometaš, poredeći "rukometne bradonje" sa košarkašem Houston Rocketsa, poznatom po dugoj bradi. Možda Nikolina nije tako duga, ali s druge strane njegov brat Luka, ali i njihov saigrač, Igor Anić, inače rođeni Mostarac, imaju se čime pohvaliti.

Jedan od bradonja koji već duže vrijeme nisu kratili bradu je i Danac Jasper Noddesbo. Kružni napadač Barceloni pohvalio se kako svoju bradu nije skratio duže od godinu dana, a očito je da ni Slovenac Miha Žvižej odavno nije bio u brijačnici.

Dvojica Španaca svakako su jednako prepoznatljivi po gustoj bradi, a to su Jorge Maqueda i Valero Rivera. Možda ga sa bradom ne bi poznali, vjerovatno ju je postio nakon što smo njegovu reprezentaciju eliminisali u baražu za SP, a to je golman Islanda Bjorgvin Pall Gustavsson.

I jedan od najučinkovitiji rukometaša na Svjetskom prvenstvu, Slovenac Dragan Gajič, je dobro zarastao, a ni Šveđanin Fredrik Petersen nije ništa bolji. 

Za kraj najboljih brada SP po našem izboru ostavili smo naše reprezentativne pivote Senjamina Burića i Vladimira Vranješa, a da se nije obrijao tokom priprema reprezentacije sigurno bi svoje mjesto među "bradatim rukometašima" našao u Benjamin BUrić, golman naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.