Čelik protiv Dervente nema drugog izbora osim pobjede

Premijer liga u rukometu, 19.kolo

Čelik protiv Dervente nema drugog izbora osim pobjede

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika nakon 18. kola u Premijer ligi nalaze se an 11 mjestu s 18 osvojenih bodova. Zeničani su u veoma teškoj situaciji, te će biti veliko čudo ako izbore opstanak ove sezone.

Ipak mladi trener crno-crvenih Seldin Rizvanović ističe da će se ekipa boriti do posljednjeg kola, te da nikome neće bez velike borbe prepustiti bodove. Sutra će Čelik u Zenici dočekati sjajnu ekipu Dervente, a Zeničani nemaju drugog izbora osim pobjede, ako žele da uhvate priključak za ekipama koje se nalaze u sigurnoj zoni.

"Dolazi nam Derventa, koja je među pet najboljih ekipa u ligi, trenutno dijele treće mjesto s ekipom Zrinjskog, tako da to dovoljno govori o njihovoj snazi. Mi nikome nećemo pustiti, bez obzira na to što smo u teškoj situaciji sutra idemo na pobjedu protiv kvalitetnog protivnika. Borit ćemo se do zadnje kapi znoja, te sve dok ima nade da možemo opstati mi ćemo se boriti, pa vidjet ćemo na kraju šta će se desiti" kazao je Seldin Rizvanović.

Rukometaši Čelika u posljednje četiri utakmice doživjeli su četiri poraza, a posljednju pobjedu su ostvarili protiv Krajine u Zenici u okviru 14.kola Premijer lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi