Francuska osvojila šesto svjetsko zlato!

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Francuska osvojila šesto svjetsko zlato!

Edmir Škorić

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo.

Francuzi su pred svojim navijačima stigli do zlatne medalje, pošto su u finalu poprilično lagano došli do pobjede nad Norveškom, koja je u velikoj drami dvije noći ranije eliminisala Hrvatsku.

Na početku meča krenulo se žestoko, pa su za tri minute postignuta četiri gola. Norvežani su bez respekta ušli u meč, pa su poveli 6:4 nakon devet minuta igre.

Tangen je u 21. minuti pogodio za tri gola prednosti Norveške, a onda su Francuzi zaigrali puno bolje, pa su serijom 4:1 došli do 18:17 vodstva na poluvremenu.

Francuska 2:0 serijom otvara drugo poluvrijeme, ubrzo je bilo i pet golova razlike. Norveška je pokušavala na sve načine da se ponovo vrati u meč, no prednost superiornih Francuza je bivala samo veća kako se bližio kraj.

Po pet golova za Francusku su danas postigli Valentin Porte, Michael Guigou i Kentin Mahe, a najbolji je bio Nikola Karabatić sa šest golova, dok je Vincent Gerard upisao 10 odbrana. Kent Tonnesen je zabio pet golova u sastavu Norveške.

Ovo je za Francusku šesto svjetsko zlato, dok je Norveška igrala prvo finale na nekom velikom takmičenju. 

Francuska - Norveška 33:26 (18:17, 15:9)

Francuska: Gerard 10 odbrana, Omeyer 2 odbrane, Remili 4, Nyokas, Narcisse 2, Karabatić 6, Mahe 5, N'Guessan, Accambray, Abalo 1, Sorhaindo 3, Guigou 5, Fabregas 2, Dipanda, Porte 5, Mem.

Norveška: Christensen 4 odbrane, Bergerud 13 odbrana, Sagosen 1, Hykkerud, Myrhol 4, Overby, Tonnesen 5, Jondal 2, Bjornsen 4, Lindboe, Gullerud 1, Rod, O'Sullivan 1, Tangen 3, Johannessen 1, Hansen 4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti