Katarske ljepotice spremne za rukometne "grubijane"
Foto: EPA.eu

Šetnja kroz dvorane koje će ugostiti mečeve SP-a

Katarske ljepotice spremne za rukometne "grubijane"

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već se nekoliko dana nalazi u Kataru, a u Dohi će najbolji bh. rukometaši obaviti finalne pripreme sa svoje prvo historijskoh učešće na Svjetskom prvenstvu.

Rukometni Mundijal u Kataru počinje 15. januara, a svoju prvu utakmicu naša reprezentacija igra 16. januara protiv Irana. Rukometaši Bosne i Hercegovini biće dio jednog od najglamuroznijih Svjetskih prvenstava ikada, a zašto pišemo  glamoruznijih shvatiti će te  nakon što u našoj fotogaleriji pogledate slike dvorana u kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva.

Izabranici Dragana Markovića već su osjetili podlogu i čari igranja u ovim katarskim ljepoticama, ali u tri pripremna meča nisu uspjeli izboriti nijednu pobjedu. U kontrolnim susretima zabilježili smo dva remija i jedan poraz.

Utakmice će se igrati u dva grada odnosno u tri dvorane. Lusail Sports Arena je najveća sa  kapacitetom od 15.300 gledalaca, dvorana Ali bin Hamad al-Attiyah prima gotovo duplo manje gledalaca (7.700), dok dvorana Duhai Handball ima najmanji kapacitet sa 5.500 sjedećih mjesta.

Raspored utakmica nase reprezentacije:
16. januara u 13:00: Bosna i Hercegovina - Iran (Lusail Sports Arena, Lusail)
17. januara u 19:00: Austrija - Bosna i Hercegovina (Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Doha)
19. januara u 17:00: Bosna i Hercegovina - Makedonija (Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Doha)
21. januara u 17:00: Bosna i Hercegovina - Tunis (Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Doha)
23. januara u 17:00: Hrvatska - Bosna i Hercegovina (Duhail Handball Sports Hall, Doha)

Prošetajte sa nama kroz katarske ljepotice koje su spremne da ugoste rukometne "grubijane".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.