Mladi rukometaši nadigrali Kongo u Zetri

Juniorsko Svjetsko prvenstvo

Mladi rukometaši nadigrali Kongo u Zetri

E. Škorić

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Bolji smo bili od Konga rezultatom 31:21.

Mladi rukometaši su nakon poraza od Slovenije bez većih problema savladali Kongo, jednu od najslabijih ekipa na ovom turniru. 

Izabranici Zdenka Grbavca su s lakoćom izašli na kraj sa protivnicima, koji dosad nisu uspjeli nikome pomrsiti račune. Krećemo u utakmicu sa golovima Malinovića i Perića (2:0), a onda dolazimo i do 4:1 vodstva u Zetri.

Kongoanci nisu kasnije uspijevali pratiti naš ritam, iako su se istakli pojedinci kao Ngona ili Angao. Uspjeli su gosti doći na 5:5 u 14. minuti, da bi se, kako se bližio kraj prvog dijela, odmakli na plus šest (15:9), što je bio i konačan rezultat.

U nastavku smo igrali s povučenom ručnom, bez prevelikog umaranja, što je opet bilo dovoljno da se ostvari ubjedljiva pobjeda. Imali smo visokih plus osam u 43. minuti. Priveli smo mirno utakmicu i lako upisali pobjedu. Završeno je rezultatom 31:21. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.