Prce: Ne zanima nas neigranje Rutenke

Rukometaši danas protiv Bjelorusije

Prce: Ne zanima nas neigranje Rutenke

Edmir Škorić

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras u Minsku protiv Bjelorusije otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Bjelorusi nisu nimalo ugodan protivnik, ali naše šanse su porasle nakon što se saznalo da ne igra bek Barceloen Sergej Rutenka za svoju zemlju.

“Otvaramo kvalifikacije protiv najvećeg konkurenta za prolaz dalje. Jako bitna utakmica za nas, a još bitnija za njih jer su oni domaćini. Mislim, ipak, da imamo dobre šanse da se vratimo kući s dobrim rezultatom”, kazao je Nikola Prce za SportSport.ba, dodavši:

“Neigranje Rutenke nas ne zanima. Moramo da se skoncentrišemo na svoju igru i ne sumnjam da će biti onako kako priželjkujemo. Svjesni smo da nam je ova utakmica jako bitna i da s dobrim rezultatom možemo biti korak od EP-a”.

“Dat ćemo sve od sebe da probamo da pobijedimo Bjeloruse”, poručio je naš iskusni rukometaš na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti