RK Izviđač: Neka je na čast i ponos "režiserima"

Oglasili se iz Ljubuškog

RK Izviđač: Neka je na čast i ponos "režiserima"

S. Mlaćo

Rukometaši Izviđača sinoć su poražni u finalu Kupa BiH mostrskog Zrinjskog 33:31, u veoma zanimljivom i neizvjesnom meču.

Pobjednik je odlučen tek nakon produžetaka, a iz Ljubuškog su na svojoj službenoj stranici istakli da je samo finale bilo režija koje se ne bi postidjeli ni najveći svjetski režiseri.

Prenosimo u cijelosti saopštenje sa stranice www.izvidjac.com.

"Režija kakve se ne bih postidjeli ni najveći svjetski redatelji, sve je isplanirano do najsitnijeg detalja od suđenja, dekora u dvorani, medijske slike koju je svojim komentarima u javnost poslao objektivni „stručni komentator“, „peglajući“ svaku odluku sudaca na štetu Izviđača, a bilo ih je kao u priči. Nigdje u svijetu, ali očito u BiH sve je moguće, jedno finale kupa se ne bi moglo održati u onakvim uvjetima. Na parketu dvorane na Bijelom brijegu, tik uz samu aut liniju, bile su tv kamere, komentatorski stol, poredane stolice duž cijele aut linije na kojima su sjedili navijači. Takvo nešto niti poznaju niti dopuštaju propisi u kojima je jasno sve propisano. Međutim to očito nitko nije vidio ili nije htio vidjeti, a zato su zadužene i plaćene službene osobe i povjerenik natjecanja, ali oni očito vide ono što hoće vidjeti. A što reći o „djeliteljima pravde“, koje je očito netko delegirao s zadatkom? Suce koji se opraštaju od suđenja, koji ne mogu imati više nikakvih sankcije kao suci za svoje odluke, netko nije slučajno odredio. Pored sudaca s IHF znakom, koji sebi ne bi dopustili blamažu i doveli u pitanje svoj status sudaca s međunarodnih znakom, delegirana su tri sudačka para koji sudili po nečijem zadatku i željama. Kako je to izgledalo mogao je vidjeti svatko objektivan, tko poznaje pravila i propise rukometne igre. Od samog početka krenulo se s „brutalnim“ sudačkim odlukama, kojima je bio cilj unijeti nemir i nervozu među igrače i klupu Izviđača u čemu se uspjelo. Teško je bilo ostati miran, možda se trebalo više priprema za takvu situaciju, ali očito nitko nije mogao pretpostaviti da bi sve to moglo biti tako drastično. Domaći su bez ijedne akcije u 6. minuti imali vodstvo 5:0, na jednom dijelu terena se vidjelo i izmišljalo sve, a na drugom se bili potpuno slijepo. Lakrdija od suđenja imala je svoje amplitude, ali ni u jednom trenutku nije se odstupilo od zacrtanog i režiranog scenarija.

 Poraz je sastavni dio sporta i na njega treba računati i od njega ne treba bježati, ali da te netko potkrada brutalno cijelu utakmicu, takav poraz ne smije se priznati niti prihvatiti, međutim svoje greške ne smiješ prešutjeti i od njih bježati, bilo ih je. Ali greške Izviđača ne trebaju biti alibi službenim osobama za onakvo ponašanje.

 Nakon puno bolnijeg poraza u Živinicama ni u jednom trenutku nije se tražio alibi u sudcima i suparniku, već je jasno i glasno rečeno, sami smo krivi, čestitalo se domaćinu i sucima, ali ovaj put tako nešto se ne može reći ni priznati. Izviđač je izgubio puno finala KUP-a BiH, svaki put je znao korektno priznati poraz i čestitati pobjedniku i to Izviđaču nikad nije bio problem, ali ono sinoć je sve osim sportskog poraza.

 Izviđač je dobio još jednu lekciju, lekciju iz koje će sigurno izvući pouke, zbiti redove i pokazati svima da ga zanimaju samo rezultati postignuti samo na sportski način. Žalosno je što se mora umjesto izvještaja s jedne utakmice koja je trebala biti festival sporta na ovakav način izvještavati. Neka to bude na čast i ponos onima koji su ovo izrežirali".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi