RK Sloboda želi biti među osam najboljih u Premijer ligi

Protiv Zrinjskog u prvom kolu

RK Sloboda želi biti među osam najboljih u Premijer ligi

J. Duvnjaković

Rukometaši Sloboda Solane dočekuju u subotu Zrinjski na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH.

"Naš cilj je da podignemo ljestvicu, odnosno da na kraju sezone zauzmemo više od 8. mjesta. Mislim da je ova godina presudna za sazrijevanje ovih igrača. Ekipu su napustili Suhonjić, Buljugija, Beširević i braća Ferhatbegović, dok su stigli Hrnjić, Kavazović, Čamdžić i Karaula, za kojeg smatram da bi, ukoliko bude napredovao, mogao zaigrati za državnu reprezentaciju BiH", izjavio je za Mirza Bulić, trener Solara, koji se osvrnuo na rivala:

"Zrinjski je za nas nepoznanica, kao i veći dio ostalih ekipa u ligi. Mi smo favoriti, ali smo i svjesni da nećemo lako dobiti utakmicu. Potrebno je da ponudimo 120% svojih mogućnosti i maksimalan angažman za osvajanje prvih bodova".

Jedan od najboljih igrača Slobode, Alen Brčaninović, kazao je:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi. Mi smo dobro radili rokom priprema i spremni smo. Šteta što sutra neće nastupiti Hajdarević i Kavazović, jer bi tek onda imali priliku pokazati svoj puni kvalitet".

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu u Mejdanu s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti