Rukometašima Borca treći trofej Kupa BiH

U finalu bolji od Čapljine

Rukometašima Borca treći trofej Kupa BiH

Edmir Škorić

Rukometaši Borca osvojili su po treći put trofej Kupa Bosne i Herecegovine. 

Banjolučani su u sjajnoj utakmici u Čapljini savladali domaću ekipu u finalu Kupa sa 33:26. Čapljina je dobro otvorila utakmicu, poveli sa 2:0, no kako se utakmica odmicala, gosti su preuzimali incijativu na parketu i dolazili do vodstva.

 

U 14. minuti Borac je poveo sa 7:6, a zatim prave serijiu 4:0 i dolaze do 11:6. Na odmor se otišlo rezultatom 16:13 u korist gostiju.

 

Borac je u nastavku ubacio u brzinu više i riješio utakmicu u svoju korist. Kada su poveli 21:14, bilo je jasno da će po treći put osvojiti Kup naše zemlje. Na kraju je završilo rezultatom 33:26 i moglo je početi slavlje iskusne i kvalitetne ekipe Borca.

 

Mlada ekipa Čapljine imala je veliki motiv i dosta želje, no Borac je u ovom trenutku puno jači. Borac su predvodili Malinović i Burić sa po sedam golova, dok je kod domaćih Kordić postigao pet golova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.