Španija očekivano do pobjede nad Kuvajtom

Juniorsko SP za rukomtaše, grupa D, 3. kolo

Španija očekivano do pobjede nad Kuvajtom

Edmir Škorić

Španska juniorska rukometna reprezentacija lako je savladala Kuvajt u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva koje se odigrava u našoj zemlji. 

Španci su do druge pobjede stigli nad Kuvajtom. Naravno, ni prije same utakmice nije bilo dilema ko će ostvariti pobjedu u današnjem duelu. Španci su favoriti za zlato na ovom prvenstvu.

U Zenici su s 26:19 pobijedili Kuvajćane, koji su bili razbijeni u prvom dijelu (17:11), dok su u drugom pružili nešto bolju partiju. Špnce je predvodio Victor Saez sa osam pogodaka, šest je postigao Alex Dujhsebaev, a po četiri Ferran Sole Sala, Juan Jose Fernandez i Joseph Reixach.

U redovima poražene momčadi istakao se Abdullah Algharaballi sa sedam golova.

U grupi D, koja se dakle igra u Zenici, od 18 i 30 sati počeo je duel Švedske i Brazila, a od 21 sastaju se Egipat i Čile.

Juniorsko SP za rukometaše, grupa D, 3. kolo:
Španija - Kuvajt 36:27
Brazil - Švedska (u toku)
Egipat - Čile (od 21 sat)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.