Stolari bolji od Skauta, pogodak golmana Omerovića

Vrijedna pobjeda Konjuha

Stolari bolji od Skauta, pogodak golmana Omerovića

A. Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige za rukometaše u Živinicama su snage odmjerili Konjuh i Izviđač, a do pobjede je stigla domaća momčad (31:26).

Rukometaši Konjuha nastavili su sa dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone, a večeras su izabranici Danijela Riđića nadigrali direktnog konkurenta za plasman u doigravanje za prvaka, momčad Izviđača iz Ljubuškog.

Sjajno su popularni Stolari otvorili susret i već nakon prvih 30 minuta pitanje pobjednika je bilo odlučeno (16:8). U drugom dijelu domaći su sigurnom igrom sačuvali prednost, te su sasvim zasluženo stigli do novih bodova.

Tufekčić sa šest, te Zildžić i Smajić sa po tri pogotka bili su najefikasniji kod Konjuha, a u listu strijelaca upisao se i golman Omerović. S druge strane, kod Izviđača su najefikasniji bili Miličević sa sedam, te Boras i Grbavac sa po pet pogodaka.

Dodajmo i da je Zrinjski nadigrao Čapljinu (42:28), Krivaja je bila bolja od Gradačca (29:24), dok je Priedor savladao Slogu (29:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.