Švedska ponizila Bjelorusiju u osmini finala

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Švedska ponizila Bjelorusiju u osmini finala

Rukometaši Švedske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvestva u rukometu nakon današnje pobjede protiv Bjelorusije sa 41:22.

Švedska je bila veliki favorit u ovom meču, a tu ulogu su opravdali na terenu bez ikakvih problema. Bjelorusija je do jedinog vodstva na meču stigla na samom startu kada su poveli sa 1:0, ali od tada više nisu imali nikakvu šansu. Švedska je prvi put povela na isteku četvrte minute susreta sa 3:2, a kasnije su poveli i 5:4 te vodstvo više nisu ispuštali.

Njihova prednost konstantno je rasla sve do kraja prvog poluvremena, a tada je rezultat glasio 24:11 i bilo je jasno da će se Švedska plasirati u četvrtfinale. 

Oni nisu posustajali pa su u drugom poluvremenu igrali na istoj razini i na kraju postigli čak 41 gol što je za osminu finala Svjetskog prvenstva impresivan podatak.

Švedska će u četvrtfinalu imati veoma težak posao jer izlazi na megdan domaćoj ekipi Francuske. 

Bjelorusija: Brouka 2, Kulesh 2, Astrashapkin 1, Pukhouski 4, Yurynok 2, Baranau 2, Padshyvalau 2, Karalek 7.

Švedska: Jeppsson 1, Tollbring 4, Ekberg 7, Konradsson 3, Pettersson 1, Frend Ofors 3, Lagergren 4, Gottfridsson 8, Zachrisson 2, Nilsson 3, Nielsen 1, Lukas Nilson 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi